Feromon för svärmfångning 5 styck i gruppen Biodling / Drottningodling / Odlingsverktyg & System hos LP:S Biodling AB (101931)
Feromon för svärmfångning 5 styck

Feromon för svärmfångning 5 styck

Artnr: 101931
165 kr

Produktinformation

Säljes i 5-pack.

För många biodlare är svärmning ett stort problem. Feromoner kan användas för att öka möjligheten för att fånga bi-svärmar i tomma bikupor. SwarmCatch feromonet är en syntetisk kopia av det naturligt förekommande feromonet.

Hur man använder Feromonet:
Använd en tom låda med minst 1 ram och med ett ingångs- / svänghål i botten. Säkra ampullen med en nål på en ram och närmast ingången. (Det finns ett band högst upp på ampullen). Öppna inte eller punktera ampullen! Feromonen avdunstar naturligt ut genom röret. Lägg inte honungsramar och begagnade ramar i svärmlådan, eftersom det kan leda till rån, spridning av sjukdomar och attrahera myror.

Tips när du använder SwarmCatch Feromon:
Vi rekommenderar att du placerar svärmlådan långt bort från bigården (upp till 250 meter) och helst i skuggan, eftersom det hjälper till med bättre ventilation och avdunstning. Undvik överhettning och placering i direkt solljus. Kupan måste stå med flustret i söder, eftersom det ökar chansen att en svärm kommer att ockupera lådan. Se till att platsen är torr och fri från andra insekter (myra, vaxmal etc.).

Förvaring och användning av SwarmCatch
SwarmCatch ska förvaras i en frys när den inte används. Ampullerna kan frysas i upp till 3 år. Kontrollera alltid utgångsdatumet före användning. Det har ingen effekt på ampullernas effekt att de inte finns i frysen under en kort tid under transport / transport. Öppna INTE locket på ampullen under användning och när den förvaras i frysen. Avdunstningen sker genom ampullens väggar.

Översikt

Artnr: 101931

Leverans och frakt

Leveranstid:
Frakt:
Frakt tillkommer. Se kassan eller köpvillkoren

Kundomdömen