Upptiningen börjar vid ca. 45 grader, vilket ger en mild upptining. Vi rekommenderar att smältaren är mellan 55-65 grader för god och effektiv upptining. För att justera processtiden kan man tina vid högre temperatur än rekommenderat.
Upptiningsapparaten sätts ovanpå honungen och smälter sig sakta ner till botten. Honungen blir inte överhettad utan endast uppmjukad. Ni kan även använda upptiningsapparaten för att hålla honungen varm, vilket kan vara en stor fördel när man måste låta honung stå över natten.
Handtaget är försett med en båge av metall som skyddar termostaten.
Alla apparater ansluts till 230 V. Smältaren arbetar på 350W.
Termostaten kan inställas från 30-85 grader.
F på termostaten betyder frostsäker.
Den elektriska anslutningen till värmeelementet är ingjuten i plast, så att eventuell kondens utestängs.
Teknisk data:
Spänning: 230 V
Ström: 1,5 A
Effekt: 350 W
Höjd: 85 cm
Vikt: 2,8 kg
Diameter: Ø21 +/- 1cm
Stativ köpes separat: Stativ till Dana Api Therma upptinare