Propolis galler 425*510mm i gruppen Biodling / Kupor och tillbehör / Tillbehör hos LP:S Biodling AB (102092)
Propolis galler 425*510mm

Propolis galler 425*510mm

Artnr: 102092
57.60 kr
Köp 50 st eller fler för 50 kr/st
Antal: 
Lägg i kundvagnen

Produktinformation

Bin använder propolis för att täta revor och sprickor och samtidigt använder de den för att döda bakterier och mikroorganismer. Propolis kan också motverka svampsporer eller åtminstone försvaga sporerna. Det är fördelaktigt att använda propolisgaller under eller efter utfodring, där bin är upptagna med att förbereda kupan för vintern. Men det kan också användas under hela säsongen. Bin ser propolisnätet som en ihålig yta, som de noggrant stänger med den dyra propolisen. Nätet ger en skörd på 80 - 100 gram propolis.

Rutnätet ska placeras på 5 - 10 mm avstånd till ramarna så att bin har utrymme och kan komma upp och stänga de avsmalnande sprickorna och samtidigt ha tillräckligt med utrymme för att komma ner till ramarna igen. Det är en bra idé att placera gallret på den övre lådan istället för täckplattan.

När rutnätet fylls med propolis och det känns relativt torrt placeras det i en lämplig stor frysväska och sedan i frysen. När den är fryst, blir färgen som mörk bärnsten och det flexibla plastgallret kan sedan lätt böjas och eventuellt slås för att bryta propolis. Våra propolisgaller är naturligtvis livsmedelsgodkända.

Lätt att använda! Och kan också användas som ventilation under transport av kupor.

419 x 510 mm
(kan skäras till)

Översikt

Artnr: 102092

Leverans och frakt

Leveranstid:
Frakt:
Frakt tillkommer. Se kassan eller köpvillkoren

Kundomdömen